Cartofi frantuzesti cu oua, cascaval si smantana

  • on 24/09/2018
  • 434 Views
  • September 24, 2018

Cartofii frantuzesti cu oua, cascaval si smantana constituie un fel de mancare bogat, poate constitui in sine felul principal de mancare la o masa de pranz sau poate fi servit ca garnitura pe langa friptura. Gustul bun de gratinat il vei obtine abia dupa ce se rumenesc bine cartofii la cuptor si se coace branza. Depinde de marimea vasului in care ii vei coace, in functie de cat de larg este vei obtine cate un strat din fiecare sau cate doua. Tava mea de yena are cca. 28 x 18 cm si am pus in cate 2 straturi.
Reteta de cartofi frantuzesti cu cascaval, oua si smantana

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 45 minutes
Timp total 1 hour 15 minutes
Portii 6 portii

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 45 g cascaval ras
  • 200 g smantana
  • sare, piper proaspat macinat

Reteta de cartofi frantuzesti cu cascaval, oua si smantana
PREPARARE Cartofi frantuzesti cu oua, cascaval si smantana
1. Cartofii se fierb in coaja, in functie de marimea lor sunt gata in cca. 30 de minute. Eu aleg pentru fiert cartofi albi, cei mai mici.
2. Am fiert si ouale 15 minute ca sa fie tari, le-am pus in apa rece 2 minute, apoi am schimbat apa cu alta apa rece pentru ca se si incalzise prima.
3. Am uns cu o parte din unt vasul in care am copt. Am dat drumul la cuptor la 220 grd ca sa il preincalzesc.
4. Am decojit cartofii tinandu-i cu un prosop curat pentru ca ma frigeau, i-am feliat si pus un strat in vasul de copt si i-am sarat pe deasupra si am pus si putin piper macinat proaspat. Am ras jumatate din cascaval si l-am distribuit peste cartofi.
5. Am decojit ouale scurse de apa si jumatate le-am feliat si le-am pus ici si colo peste cascaval
6. Am decojit, feliat si pus al doilea strat de cartofi, am sarat si am presarat putin piper. Am distribuit restul de cascaval ras si apoi felii din restul de oua.
7. Omogenizeaza smantana daca nu este lichida de gatit si toarn-o deasupra. Ici si colo pui restul de unt cubulete.
8. Se coace la cuptor la 220 de grade timp de 45 de minute. Te rog, tu sa verifici dupa 35 de minute daca este rumenit, cuptorul meu este lenes. Asa arata dupa 30 de minte, deci nu era gratinat multumitor:
Reteta de cartofi frantuzesti cu cascaval, oua si smantana
Se serveste cald, direct din vasul in care s-au copt.
Poate te intereseaza si alte mancaruri cu cartofi:
– Carne de vaca (inabusita) cu ceapa si cartofi
– Mancare de gogosari cu carne si cartofi
– Cartofi la gratar cu cimbru si rozmarin
– Cotlet de manzat cu sos de legume si cartofi
– Champ, piure de cartofi cu smantana si ceapa
Liv(e) it!
Reteta de cartofi frantuzesti cu cascaval, oua si smantana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..