Escalop de vitel cu paste si parmezan

  • on 27/08/2018
  • 103 Views

Carnea pentru escalop se alege cea mai buna, din zona rinichiului, corespunzatoare muschiului de vaca. Pe langa calitatea carnii, simplitatea acestei retete are doua puncte cheie: prajirea superficiala in unt a carnii, tragerea in unt a pastelor si parmezanul. Carnea ramane suculenta si gustul pastelor tricolor imbogateste preparatul. De obicei, escalopului i se asociaza o garnitura de legume, sau sosuri negre: demi-glace, maitre d’hotel, dar aceasta este varianta “a la milanaise” cu paste si parmezan.
Reteta este din cartea de bucate a bunicii, editata in 1938. Din aceeasi carte am mai gatit pricomigdale (click AICI pentru reteta), halva a la grecque (click AICI pentru reteta), praz cu masline (click AICI pentru reteta), etc., este grupata toata categoria AICI.
escalop cu parmezan si paste

escalop cu parmezan si paste
5 from 1 vote
Print

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 25 minutes
Portii 1 portie

Ingrediente

  • 2 bucati carne de vitel pentru escalop
  • sare si piper
  • 2 lg unt
  • paste tricolor Barilla
  • parmezan ras
  • sos demi-glace OPTIONAL

PREPARARE Escalop de vitel cu paste si parmezan
1. Pune la fiert 1.5 l apa cu 1 lingurita rasa de sare. Dupa ce clocoteste vei fierbe portia de paste (3 maini la portie) cat timp scrie pe pachet.
2. Cere macelarului sa iti portioneze carnea si sa o bata putin cu ciocanul. Daca o bati tu acasa, deasupra pune o punga (celofan) ca sa nu sara stropi peste tot. Asezoneaza cu sare si piper.
3. Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie grea si la foc moderat spre iute frige carnea 3 minute pe o parte, apoi reduci focul la moderat si o frigi pe cealalta parte doua minute. Carnea o scoti pe farfuria de servit si acoperi 10 minute cu o folie din aluminiu (ramane si mai suculenta).
4. Intre timp au fiert si pastele si le rastorni in sita la scurs.
5. Daca s-a ars untul de la friptura, mai bine stergi repede tigaia cu prosopul cel gros de hartie si pui o lingura rasa de unt la topit la foc moderat spre iute. Adaugi in acest unt pastele scurse si scuturi de tigaie amestecandu-le (sau cu spatula) timp de 1 minut.
6. Le rastorni cu tigaia langa friptura si servesti cu muuuult parmezan ras.
Liv(e) it!
escalop cu parmezan si paste

Comments

  • Ca la carte da, asta ca să nu mai zic de pofta iscată. Și culmea, eu nu mă omor cu pastele, dar parcă, în combinația dată, aș încerca o porție fără discuție.
    Fain de tot!

    Victor 29/08/2018 16:50 Reply
    • Victor, ma bucur sa stiu ca vizitezi noul meu blog. Multumesc pentru comentariu!

      Livia 29/08/2018 17:29 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..