Mannik – Chec rusesc cu gris si ciocolata

  • on 23/08/2018
  • 415 Views

Reteta ruseasca, participare la proiectul Retete Internationale – The Food Connection, lansat de Oana si Diana de la Savori Urbane, proiect care va indeamna sa variati meniul casei, gatind dupa retete selectate si testate de 24 bloggeri din culinar.
Intreaga colectie cu RETETE RUSESTI o gasiti in pagina Ionelei >>> Milk and Toast and Honey.
Umplutura poate fi diferita: nuci, ciocolata, stafide, fructe uscate, etc – deasupra merge uns cu gem, ciocolata topita sau simplu cu zahar pudra.

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 45 minutes
Timp total 1 hour 5 minutes
Portii 12 portii

Ingrediente

  • 220 g gris
  • 2 oua
  • 220 g lapte batut sau kefir
  • 10 g zahar (la varianta cu glazura de ciocolata)
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • 220 g faina alba
  • 10 g praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g ciocolata neagra pentru umplutura
  • 200 g ciocolata alba pt. glazura, fulgi migdale, etc OPTIONAL

mannik-reteta
PREPARARE
tapeteaza cu hartie de copt o tava de orice forma. Cele din silicon nu se asigura cu nimic.
Taie cu cutitul bucati mici de ciocolata neagra lasata la temperatura camerei.
1. Inmoaie pentru 2 ore laptele batut cu grisul. Eu omogenizez mereu cu telul para si nu face cocoloase faina/grisul in mediul umed. Poti sa preincalzesti cuptorul la 200 grd.
2. Untul topit la foc mic, se amesteca cu zaharul.
3. Se omogenizeaza compozitia de la 2 in cea de la 1 + zaharul vanilinat
4. Adauga ouale si omogenizeaza.
5. Amesteca uscat faina, praful de copt si sarea si omogenizeaza in compozitia umeda.
6. Toarna cam 40% in tava de copt, iar in restul amesteca ciocolata taiata.
7. Toarna si restul, introdu la copt 200 grade timp de 30 minute. Mai mult lasata, se arde.
8. Scoate tava si mai las-o 15 minute, apoi scoti din tava si indepartezi hartia.
9. Dupa ce s-a racorit, topesti la bain marie 200 g ciocolata alba + 1 nuca de unt + 2 linguri lapte, depinde de ciocolata, sau simplu ciocolata. Eu am avut si acesti fulgi de migdale. Poti doar sa pudrezi sau sa-l manaci fara nimic pe deasupra.
Liv(e) it!
mannik-reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..