Fursecuri cu cocos, nuca si stafide

  • on 20/12/2017
  • 114 Views
  • December 20, 2017

Este una dintre preferatele sotului meu, dar ma roaga sa bat albusul ca sa semene cu bezeaua. Aceasta reteta este nascuta prin modificarea retetei de pricomigdale (clicK AICI), reteta care prevede doar sa se amestece albusul, fara a fi batur. Voi procedati cum va este mai confortabil
INGREDIENTE
5 albusuri nebatute
100 g nuca de cocos
100 g nuci
100 g stafide
250 g zahar pudra
3 linguri cu faina (mai adaugi daca se imprastie / lateste excesiv compozitia cand le asezi in tava)
1/4 baton vanilie pisata (n-am avut, am pus zahar vanilat)
zeama de la 1 lamaie mica
Fursecuri cocos, nuca, stafide
PREPARARE
1. Intr-o punga groasa cu zip sau inchisa cu un clips, zdrobesti nucile cu sucitorul.
2. Asterni hartie de copt in tava de la aragaz. Dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade / treapta 2.5-3 la cuptor pe gaz) fara tava, desigur.
3. Intr-un bol incapator amesteci ingredientele uscate, omogenizezi si adaugi unul cate unul albusurile si apoi zeama de lamaie si vanilia. Omogenizezi bine cu o spatula, cu miscari circulare.
4. Aplici fursecuri de 2.5-3 cm (care mai cresc), lasi spatiu mare intre ele, cu posul cu orificiu suficient de mare ca sa treaca stafidele. Se pot pune si cu lingurita, cum iti este mai usor.
5. Le coci timp de 30 de minute, pe treapta de sus a aragazului la foc mic (treapta 2.5-3 la aragazul clasic)
6. Le scoti cu tot cu hartie pe un gratar, le lasi sa se raceasca si in mod normal se desprind usor. Daca adera, eu prefer sa trec lama subtire a unui cutit pe sub baza. Poti sa umezesti masa si sa pui hartia pe masa uda dar parca un pic se uda si prajiturile.
7. Sunt tipul de fursecuri care tin mult timp, fara probleme, intr-o cutie inchisa etans.
Dulciuri asemanatoare sunt si:
– Pricomigdale cu nuci si migdale – an 1938
– Biscuiti sfaramiciosi cu unt – Martha Stewart
– Biscuiti cu glazura de lamaie
Liv(e) it!
Fursecuri cocos, nuca, stafide

Comments

  • Tare apetisant, super prezentare! Succes!

    Simona 05/01/2018 11:45 Reply
    • Multumesc! Le voi face din nou, cat de curand, avand in congelator albusuri ramase de la alte preparate.

      dulceiutesarat 08/01/2018 20:07 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..