Salata de pui cu naut si susan condimentata

Mancaruri rapide gasiti in aceasta colectie Good Food de retete care se incadreaza la valori intre 200 si 400 calorii / portie. Am inlocuit cate ceva, asa cum am scris in paranteza. EDIT: cu fasole si Tahini urca pe primul loc pe lista retetelor de salata de pe blog.
salata-pui-naut-susan
cantitati pentru 2 portii
10 minute prepararea
+ 10 minute gatitul la foc
300 calorii daca nu prajesti carnea si doar o fierbi in zeama de la naut

Salata de pui cu naut si susan condimentata

Timp de preparare 45 minutes
Portii 3 portii

Ingrediente

  • 2 portii piept de pui dezosat si fara piele
  • 85 g boabe de naut
  • 1 morcov mare ras pai
  • 4 fire de ceapa verde taiate fin (am avut praz 😀 )
  • 140 g rosii cherry, înjumătătite
  • 1/4 lingurita de seminte de coriandru pisate
  • busuioc frunze tocate mare (sau uscat 1/3 lingurita)
  • 85 g frunze de salata (Iceberg; soiul romaneasc n-are nici un gust pentu mine)
  • 1 lingurita cu varf de seminte de susan prajite

SOS

  • Coaja rasă si sucul de la o mica lime (lamaie)
  • OPTIONAL: 1 lingurita sos de peste (mi-a lipsit)
  • 1 lingurită ulei de susan (sau Tahina)
  • 1 lingura plina cu sos chilli dulce acrisor (sau mai mult, dupa gust)
  • sare dupa gust

PREPARARE
1. Nautul l-am inmuiat de seara, dimineata l-am fiert in multa apa + 1/3 lingurita de sare, pana a scazut lichidul la o cana.
2. Carnea spalata si stoarsa o vei taia cuburi.
3. Daca nu deranjeaza niste calorii in plus, prajeste-o pana la rumenire in 2 linguri de ulei in wok la foc mai degraba iute, amestecand des. Cand s-a rumenit, toarna nautul si lichidul si lasa-le sa scada 8 minute la foc mic-mediu, pana evapora toata zeama. Coriandrul si busuiocul fiind uscate de data aceasta, le-am pus in zeama spre final. Daca sunt verzi, nu se fierb.
4. Rade morcovii. Ii rad pe lung. Taie si restul legumelor.
5. Intr-un castron, se amesteca toate impreuna cu sosul si mai putin salata.
6. Prajeste intr-o mica tigaie pe uscat, susanul. Am infierbantat si oprit repede caci sunt mici si se ard rapid.
7. Taie salata asa cum iti place, formeaza un pat intr-o farfurie incapatoare si pune in mijloc o portie din amestec.
Presara cu susan dupa plac.
Liv(e) it!
salata-pui-naut-susan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..