Cataif cu branza / reteta originala

  • on 20/03/2017
  • 121 Views

O reteta veche, populara in Orient, foarte usor de facut si pentru incepatori. Un preparat traditional in tarile arabe si Turcia. Cel mai adesea sunt insiropate din abundenta cu un amestec concentrat de apa, zahar si zeama de lamaie. Se aromeaza cu hel (cardamom) si apa de trandafiri.
cataif-turcesc-cu-branza-food-design-blog

INGREDIENTE
30 x 30 cm – tava
1 pachet fidea pentru cataif (de la macelariile orientale)
200 g unt + 1 lg pt uns tava
300 g branza rasa tip Haloumi (telemea cremoasa nesarata sau mozarella)
SIROP
1 cana apa
1 + 1/3 cana zahar
3 seminte cardamom sparte
sofran – cateva fire
1/2 lamaie (zeama)
1 lingura apa de trandafiri

PREPARARE
Incinge cuptorul la 180 grade.
Rasfira fideaua intr-un vas mare / tava.
Unge tava de 30 x 30 cm cu unt.
Topeste untul.
Amesteca untul cu fideaua care se va marunta.
Preseaza fideaua intr-un strat in tava.
Deasupra branza rasa distribuita uniform.
Se rumeneste 20 – 30 min.
Se rastoarna in alta tava.
Insiropeaza (la sirop se dau cateva clocote cu toate, fara apa de trandafiri care se pune dupa ce opresti focul)
Se mananca calda sau incalzita la microunde. Este foarte buna si rece.
Liv(e) it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..