Inovatia imi apartine. Sunt capsule din ciocolata cu blat umed brownies, inima din inghetata Nougat Glace si invelite in ciocolata. O surpriza la superlativ, pacat, nu pot fi tinute mai mult de 1 zi.
dimensiuni tava 12 x 25cm
INGREDIENTE
BROWNIES
– 200g ciocolata amaruie (60-70& cacao)
– 150g unt
– 3 linguri cacao
– 200g zahar tos fin
– 2 plicuri zahar vanilinat ori extract de vanilie
– miezul de la 1 baton vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
– 3 oua mari
– 100g faina
– 1 praf de sare
– 100 g nuci sau alune zdrobite mediu
– 100 g stafide
INGHETATA NOUGAT GLACE
reteta aceasta ajustand cantitatile pentru 600 ml frisca
-fara crantz, doar cu fructe confiate si nuci / alune / migdale
CUVERTURA
– 400 g ciocolata menaj
PREPARARE BROWNIES
1. Incalzeste cuptorul la 180 grd C.
2. Asterne hartie de copt in tava.
2. Amesteca intr-un bol faina, cu sarea si cacaoa, lasa in asteptare.
3. Incinge apa intr-o craticioara mica, potrivita ca diametru pentru ca sa incapa un ibric larg, in care vei pune untul cuburi si ciocolata rupta bucati mai mici, dar dupa ce fierbe apa (bain marie). Cand este topita, omogena si lucioasa compozitia, opreste focul si scoate ibricul din apa. Adauga vanilia si amesteca putin.
4. Mixeaza ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste. Lasa mixerul si continua cu telul para.
5. Toarna sosul de ciocolata amestecand de jos in sus.
6. Adauga amestecul uscat cu miscari cat sa omogenizezi.
7. Toarna amestecul de-a lungul tavii sau distribuie lingura cu lingura. Niveleaza.
Introdu tava la cuptor pe raftul din mijloc. Regleaza ventilatia sa coaca si de sus. Dureaza cam 20-30 de minute, la exterior este coapta, la mijloc este usor umeda, in nici un caz aspect de chec copt in toata masa lui. La cuptorul cu arzator sus (grill) am copt 20 de minute fara grill, apoi am comutat 10 minute pe grill-ul dat la minim, abia palpaia flacara. Pentru reusita brownie se recomanda si coacere de sus.
8. Dupa racire se taie patrate de vreo 3-4 cm.
PREPARARE NOUGAT GLACE
Dupa reteta de AICI.
ASAMBLARE
Se taie cuburi din nougat glace pe masura, cu un cutit incalzit in apa fierbinte sau chiar la flacara daca este unul vechi la care nu tineti. Se asambleaza brownies impreuna cu un cub de inghetata. Se infige un bat de frigaruie in ele si se scufunda in ciocolata topita la bain-marie (pe abur), luata de pe foc. Se introduce rapid la frigider. Tine la frigider (nu in congelator) doar pana a doua zi, dar recomand sa o serviti musafirilor seara.
Liv(e) it!
Lia, am gura apa de cand ai postat prima poza! Pozele sunt senzationale, bijutericile astea…dementialee! Very big like!!!!
Laurici, daca ai sti ca era sa nu le pozez pt. ca erau prea ciufulite?! De aceea musafirilor le-am oferit varianta de asamblare inregistrata pe blog la brownies. Oricum, ideea e de retinut, e ilegala, asa cum ziceai in FB :))
Didi draga ai facut niste minunatii! Pot sa servesc si eu macar doua bucati, asa de pofta? 😀 Te pup!
de atata timp n-am afisat, fiind un experiment pe fuga. nu ma asteptam sa iti atraga atentia chiar si tie, regina prajiturilor:)