Saleuri cu branza, unt si cascaval

  • on 21/04/2015
  • 387 Views

La aceasta reteta nu ai ce sa gresesti, se fac atat de usor, trebuie doar putina rabdare ca sa le tai si sa le pui pe deasupra cascaval. Este o reteta din familie mostenita. Obisnuim sa o gatim la sarbatori cu 4-5 zile inainte cand este timp, dar si in weekend si tinem din ele mai multe zile. Sunt foarte bune si calde, dar si reci, se pot servi ca aperitiv ori sa insoteasca o bere rece sau un vin bun cand ai musafiri.
1-Saleuri cu branza
2-Saleuri cu branza
INGREDIENTE
250 g unt moale
320 g faina
1 pahar smantana sau branza de vaci scursa (cam 180ml paharul)
1 pahar cascaval/urda sau branza de vaci in amestec cu telemea rase

IN PLUS
1 ou pentru uns (nu e obligatoriu)
cascaval ras pentru glazurare
1 mana de faina pentru asternut pe blatul de lucru
3-Saleuri cu branza
PREPARARE
ALUATUL
1. Pui la scurs intr-o sita branza de vaci, daca nu este din cea mai uscata.
2. Lasi untul sa se mai inmoaie la temperatura camerei minim 1 ora.
3. Amesteci cele doua si apoi incorporezi faina cu mana.
4. O scoti pe blatul infainat si ii dai forma de bila. Amestecul nu trebuie sa ramana lipicios, mai infainezi daca este cazul.
5. Presari putina faina in castron, pui la loc bila, acoperi cu folie alimentara din plastic, ca sa nu faca crusta, si tii in frigider cateva ore sau peste noapte.
ASAMBLARE
Cand e rece COCA, dai drumul la cuptor la 180 grd pt. preincalzire.
Razi cascavalul de pus pe deasupra (poate fi si mult si putin).
1. Rupi cu mana din coca, restul mentii la frigider, si intinzi o foaie cam de 5-6 mm. Decupezi cercuri cu gura paharului mic (eu am diverse inele simple metalice de taiat biscuiti).
2. Le asezi in tava pe hartie de copt. Eu n-am mai uns cu ou batut pt ca am uitat, dar a fost mai ok parca pt ca nu se ard pe margine.
3. Iei intre 3 degete cascaval ras, o movilita generoasa compacta, pe care o pui piramidal pe bulina de aluat. Cand se topeste va glazura cum se vede.
4. Se coc cam 25-30 de minute. Obligatoriu verifici starea dupa primele 20 de minute, sunt cuptoare care ard iute talpa si trebuiesc mutate pe raftul de sus sau scoase din cuptor deja, daca sunt rumene de vatra. De asemenea cuptoarele moderne, electrice coc rapid, fara a le arde, s-ar putea ca 15-20 de minute sa fie deajuns.
Liv(e) it!
4-Saleuri cu branza

Dar ce zici de pasca aceasta grozava fara aluat si cu multa branza? >>> reteta

Alte retete delicioase cu branza de vaci:
Budinca cu branza de vaci si stafide >>> reteta
Budinca cu branza de vaci si stafide

sau Clatite cu branza de vaci si spuma de caise >>> reteta
clatite-branza-vaci-caise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..