Rulouri de pui umplute cu ciuperci

  • on 28/03/2015
  • 102 Views

Rulouri de pui
pt. 4 rulouri (cam 7 portii)
INGREDIENTE
800 g / 4 jumatati piept pui (mare) dezosate – curcan ar fi si mai bine
sare grunjoasa
piper proaspat macinat
UMPLUTURA
350g ciuperci (hribi, pleurotus, galbiori, am avut banalele champignon)
2 legaturi cozi de ceapa verde (ramase de la o salata mare)
busuioc verde
cimbru
oregano verde
IN PLUS
unt pentru rumenit rulourile
Rulouri de pui
PREPARARE
Daca prepari cu ciuperci congelate, le dezgheti cu o seara inainte in frigider, intr-o sita inoxidabila. La mine nu a fost cazul.
Sa ai niste unt scos din timp de la frigider ca sa ungi carnea.
CARNEA
1. Spala, curata de eventuale oscioare si cartilagii ramase si scurge bine in pumn carnea. Acum confectionez un covoras de carne. Pe tocator, intinzi pieptul, presezi usor cu o palma deasupra si cu cealalta tai felie cat mai subtire, fara sa o desprinzi. Scopul este sa obtinem peretii ruloului. Eu am sectionat o parte de la dreapta la stanga si fiindca inca mai aveam grosime, am intors si am mai desprins o feliuta. Greu iti imaginezi ca dintr-o jumatate de piept de pui bine dezvoltat obtii un rulou convenabil.
La final aveam 4 covorase.
2. Acum aplicam cu mila cateva ciocane, nu ca sa il fragezesc ci ca sa il subtiez un pic, sa il latesc ca sa incapa cat mai multa umplutura si sa fie flexibil la rulare.
Le-am pus cate doua covorase intr-o punga groasa, intinse perfect, am mai acoperit cu un prosop vechi, pt ca m-as fi ofticat sa se rupa punga si sa imi sara pe peretii proaspat zugraviti 🙂 si am batut usor ca sa nu rup fibra. N-am insistat mult. La curcan cred ca trebuie sa fii mai constiincioasa.
UMPLUTURA
1. Spala ciupercile, scurge-le de apa, taie-le cubulete cam de 1.5 cm (champignon scad la tigaie).
2. Incinge o tigaie la foc mediu spre iute, cu vreo 2 linguri de ulei si soteaza ciupercile pana mai scad in volum si rumenesc un pic.
3. Am taiat intre timp ceapa verde mic si am pus peste ciuperci la final, impreuna cu condimentele. Le-am mai invartit de cateva ori prin tigaie si am oprit focul.
4. Acum vei pune la fiert o oala mare cu apa 2-3 litri. In ea vei fierbe rulourile infoliate.
ASAMBLARE
1. Pui pe blatul de lucru o foaie generoasa de folie din aluminiu. Peste ea o folie din plastic, asa cum am procedat la parizerul de casa.
2. Am asternut si adunat unde erau cateva gauri, covorasul din carne.
3. Unge carnea cu unt moale. Presara cu niste sare grunjoasa (nu exagera) si cu piper.
4. Are forma alungita. Pune pe mijloc in lung vreo 2-3 linguri de umplutura, atata cat sa o cuprinda carnea.
5. Rulezi / impachetezi si apoi aduci folia din plastic parte peste parte, rasucesti capetele, le innozi. Apoi impachetezi si in folia din aluminiu. Va arata fix ca la parizerul meu de casa.
LE GATESTI ASA:
1. Cand apa clocoteste domol, le scufunzi cu o paleta, pe rand, rulourile impachetate si le fierbi vreo 20-25 minute (pui sau curcan).
2. Le pescuiesti cu paleta din apa, si dupa ce s-au dezaburit, cu grija ca sa nu te frigi, indepartezi folia si le tii sub capac pana aproape de momentul servirii.
3. Inainte de servire, topeste intr-o tigaie vreo 1.5 lingura cu unt, si le rumenesti pe toate partile.
4. Le tai in diagonala.
Garnitura aleasa de mine, rosiile umplute, ramane o surpriza pe care o voi dezvalui in urmatoarea postare. Alte idei de garnituri: piure din legume, sfeclă coaptă ori cartofi copți. Este buna si rece, dar musai insotita de salata ori legume, pt ca pieptul de pui, orice i-ai face si oricat i-ai aduga unt, tot usor uscacios ramane dupa fierbere. Umplutura insa echilibreaza aceasta problema.
Liv(e) it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..