Broccoli la cuptor, cu branză si ouă

  • on 27/01/2015
  • 130 Views

Foarte usor de pregatit pentru micul dejun, este o varianta buna pentru cei care obisnuiesc dimineata sa manance satios. Poate fi servit la oricare dintre mesele principale. Este gustos insotit de felii de paine prajita unse cu unt usor sarat + usturoi zdrobit + patrunjel tocat, asa cum am procedat la aceste bruschete, dar fara parmezan.
Broccoli la cuptor cu branza si ouă
4 portii
Timp preparare: 30 de minute

INGREDIENTE
1-2 linguri cu ulei de măsline
1 ceapa
300g broccoli buchete
120 g branza rasa (parmezan, cascaval tare, telemea veche de capra, etc.)
2 sau 4 ouă
70-100g smântână
sare
piper rajnit proaspat
Broccoli la cuptor cu branza si ouă
PREPARARE
Pune la fiert cam 1l de apa cu 1 lingurita de sare, intr-o craticioara, cat sa cuprinda broccoli.
Incălzește cuptorul la 220 °C (treapta 8 la cuptorul pe gaz).
Pregateste pentru cuptor vase termorezistente de o portie (250g) cu peretii josi sau 2 tigaite (detaseaza-le coada daca permite)
1. Spala si desfa in buchetele broccoli.
2. Rade branza.
3. Taie ceapa felii solzi.
4. Incălzește uleiul de masline intr-o tigaie mare, apoi prăjește ușor ceapa timp de 5 minute amestecand des, ca sa nu se arda (focul mediu spre mic).
5. Intre timp, cand apa clocoteste, rastoarna broccoli si fierbe leguma timp de 3 minute, socotind de cand isi reia clocotul. Scurge broccoli bine intr-o sita, taie buchetelele pe lung in felii (in doua) si adauga in tigaie peste ceapa. Se prăjește timp de 3-4 minute, amestecand ușor. Se va decolora partial.
6. Opreste focul si pune cam 1/3 din branza rasa, amesteci foarte putin caci deja s-a topit. Daca ai vase ceramice de o portie (250g) distribuie amestecul in 4 sau 2, dupa vas/ tigaita.
7. Din loc in loc pui smantana cu o lingura si apoi presari restul de branza.
8. Asezonezi cu piper rasnit proaspat.
9. Deasupra vei sparge cate 1 ou pentru fiecare portie si vei aseza cu grija ca sa isi pastreze galbenusul intreg.
Se coace la cuptor timp de 15 minute, pana cand albusul este bine inchegat.
Servesti celor dragi cu paine prăjită si daca nu deranjeaza aroma de usturoi, le ungi asa cum am descris in introducere.
Sa va fie de folos!

Comments

  • eu, ca iubitoare de broccoli, nu puteam sa ocolesc reteta asta..s-a salvat deja!

    adnia 27/01/2015 23:03 Reply
    • eu nu sunt fan, dar sunt constiincioasa sa consum din orice, aici am acceptat pt ca este mascata bine 🙂

      Food Design 28/01/2015 21:00 Reply
  • Nu ma omor dupa broccoli, dar in amestec cu branza si smantana m-as incumeta 🙂 !

    Mihaela 28/01/2015 9:20 Reply
    • m-ai dibuit si pe mine cu afirmatia aceasta :); imi place “la fel de mult”cum imi plac si verzisoarele de Bruxelles, adica, mai deloc …; chestia e ca nu rezist cand gasesc oferte si astfel le mai dau o sansa, sunt fortzata sa incerc noi retete pana gasesc cateva care sa ramana de permanenta 🙂

      Food Design 28/01/2015 20:58 Reply
  • Big like! O combinatie grozava, in special cu vedeta “broco”! Weekend frumos, Lia!

    Laura Nechita 30/01/2015 14:50 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..