Chec cu lamaie si mac – reteta simpla

  • on 15/05/2014
  • 349 Views

Este un chec aromat, umed si deloc pretentios, aproape ca “se face singur” daca te ajuti de un robot care sa nu-ti ocupe mainile. Multe retete de chec cu lamaie mi s-au perindat prin fata dar m-am hotarat sa prepar atunci cand eram cu macul pe masa si timp nu mai era suficient ca sa prepar altceva mai elaborat. Reteta este Laura’s sweets blog.
Chec cu lamaie si mac
INGREDIENTE
200 gr unt
250 gr zahar brut
4 oua
4 linguri iaurt gras
zeama si coaja de la o lamaie
300 gr faina
1 praf copt (folositi din el asa cum scrie pe plic, proportionati la cantitatea de faina)
1 lingura mac macinat
GLAZURA (n-am pus dar stiu ca accentueaza aroma de lamaie)
zeama de la o lamaie
80-140G zahar pudra sau 2-3 linguri de miere
Chec cu lamaie si mac
PREPARARE
Lasi untul sa se inmoaie la temperatura camerei.
Pregatesti o tava de chec si asezi hartia de copt. La o astfel de tava, am invatat sa cocolosesc hartia ca sa nu mai fie rigida si sa ia forma tavii cu usurinta.
Pornesti cuptorul.
1. Mixezi untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topite.

Chec cu lamaie si mac
2. Adaugi cate un ou si mixezi bine dupa fiecare.
3. Adaugi iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixezi in continuare.
Chec cu lamaie si mac
4. Praful de copt, macul si faina le amesteci intr-un vas separat,
Chec cu lamaie si mac
apoi le adaugi peste compozitia de oua. Mixezi pentru ultima data pana obtii o compozitie omogena.
Chec cu lamaie si mac
5. O torni in tava in panglici si nivelezi cu o spatula.
Chec cu lamaie si mac
6. Pui tava in cuptor, la copt, la foc mediu (175grd-180grd), pentru aproximativ o ora.
Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf.
Chec cu lamaie si mac
Il scoti cu hartie cu tot pe un gratar, la racit.

GLAZURA
N-am pus pt. ca evitam in perioada aceasta zaharul/dulcele in exces.
Intr-un castron, storci zeama de la o lamaie, pui zaharul pudra si amesteci. Glazurezi checul cu acest amestec.
Portionezi si servesti!
In varianta de glazura cu 140g zahar, glazura este opaca/alba, aproape ca la biscutii pe care i-am preparat la Craciun.
Liv(e) it!
Chec cu lamaie si mac

Comments

  • Lia, am venit :)))) este un chec minunat, l-am facut si am avut surpriza sa il percep si umed si pufos in acelasi timp. Grozav checul asta! Daca nu as fi intrat la regim, sigur l-as fi repetat! Seara frumoasa!

    Laura Nechita 15/05/2014 20:21 Reply
    • :))) bun sosit! normal ca l-ai facut daca am trecut sus linkul ca am preparat dupa reteta ta. tarie sa duci dieta la capat.

      Food Design 15/05/2014 20:41 Reply
  • imi plac mult dulciurile care contin lamaie. O sa incerc si varianta cu mac, arata bine, imi place consistenta, mai ales ca zici ca-i umed 🙂

    Mihaela Soare 16/05/2014 15:19 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..