Mille-feuille cu vanata, dovlecel si mozarella

  • on 04/04/2014
  • 54 Views

Vi se pare pretioasa denumirea, dar de ce as schimba, atata timp cat reteta vine de la un chef care lucreaza intr-un castel din Franta, pe numele ei: Sylvia Boutiere ?! Imi place bucataria romaneasca, pentru ca m-am nascut cu ea. Imi place bucataria franceza, pentru ca bucataria romaneasca are influente puternice din aceasta, probabil de aceea si rezonez bine cu ceea ce ofera. Reteta este simpla. Combinatia de legume coapte cu mozzarella (influenta italieneasca) si asezonate cu busuioc este neasteptata pentru mine. Am gasit-o extrem de buna la gust si aspect grozav.
Eu am aprovizionat cu putina mozarella, nu stiam daca o sa imi placa pentru ca nu sunt prietena cu dovleceii. Totul a fost perfect. Completeaza carnea la gratar, de minune. Eu n-am mai avut nevoie de carne. Nu exagerati cu nici o aroma in plus. Busuioc+sare+piper este suficient.
Se face atat de repede incat mi-a lasat timp sa ma si joc de-a “chef-ul” in aranjarea farfuriei. Am montat farfuria calda fara carne, pentru ca merita puse in valoare legumele.
Mille-feuille de legume
INGREDIENTE
1 vanata
1 dovlecel/zucchini
1 ardei gras rosu copt
mozzarella sau branza preferata
putin busuioc
sare
piper
ulei de masline
Mille-feuille de legume
PREPARARE
Pui la scurs mozarella, cu 1-2 ore inainte.
Mille-feuille de legume
1. Speli legumele.Pui ardeiul gras la copt pe gratar/tabla/tigaia de copt vinete.
2. Tai rondele vanata si dovlecelul, pe care le sarezi si piperezi. Lasi asa pret de cateva minute ca sa scoata apa din ele, termenul este: “dégorger”.
3. Legumele se prajesc individual in putin ulei de masline. Ungi o tigaie cu o pelicula fina de ulei de masline. Este foarte important ca fiecare leguma sa fie preparata individual, asa isi patreaza mai bine aroma.
Mille-feuille de legume
4. Decojesti ardeiul copt. Daca este timp, il tii intr-o punga etans ca sa transpire. Se decojeste mai usor (se spune). Eu ma grabeam si l-am scufundat 1 minut in apa rece, l-am uscat cu prosop de hartie si decojit usor pentru ca avea peretii grosi.
Mille-feuille de legume
Poti sa preincalzesti acum cuptorul la 210 grade.
5. Intr-o tava mica de cuptor, pe o hartie de copt asezi in straturi ardeii copti taiati/decupati pe masura rondelelor de legume, mozzarella, vanata, alternand straturile si terminand cu mozzarella.
Doua straturi de mozarella in toata compozitia, sunt suficiente.
6. Asezonezi intre straturi cu putin busuioc proaspat.
Mille-feuille de legume
7. Introduci tava la cuptor, incalzit la 210 grade pret de cateva minute pana se topeste mozzarella.
Mai departe te ocupi de grillul din carne daca doresti. Recomandarea este: “doar cu sare si piper, in special la carnea de vita nu prea pun multe condimente deoarece daca este o bucata de calitate, gustul in sine trebuie apreciat si scos in evidenta.”
Se monteaza totul pe o farfurie calda, pui cate un mille-feuille de legume cu o portie mai putin sau mai mult generoasa de carne si adaugi putin sos dupa gust (poate fi de piper).

Liv(e) it!

Comments

  • foarte faina prezentarea! si continutul, bien sûr 🙂

    Oana Igretiu 04/04/2014 13:02 Reply
  • Imi place ca sunt individuale portioarele. Eu fac in tava mare de yena. Oricum ar fi, e super gustul. Aaaaaaa, inca ceva, o sa vin la tine sa fac pozele, ca tare-mi plac ! Glumesc, desigur !
    Un week-end placut sa ai !

    Mihaela Soare 04/04/2014 14:00 Reply
    • eu ma bucur daca iti plac. stiu ca iti plac portii individuale fara anturaj, asta este zona culinar. asta este lumea mai mult a “chef”-ilor, au facut scoala pt asta. pot fi o autodidacta dar n-am timp de asta acum. sunt legata si de food photografy (stil pe care l-am folosit cel mai mult pana acum, altul), … stii tu despre ce vorbesc. voi alterna dupa tema, timp si dispozitie. o cale de mijloc.

      Food Design 04/04/2014 14:11 Reply
  • Grozav arata, iar prezentarea e de nota 10+! Nici eu nu as fi avut nevoie de carne cu asemenea bunatate in farfurie 🙂

    Poliana 04/04/2014 16:17 Reply
  • Mmmmm…ce bunatate! Preparatul ca preparatul, dar prezentarea e de milioane. Bravo, Didisor <3

    Diana 27/11/2014 22:42 Reply
  • Pingback: Turtite si “copturi” | Atelierele Roua

  • Pingback: Tort cu iaurt si capsuni-Dukan | Atelierele Roua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..