Supa de branzeturi diferite, cu crutoane

Sunt o mare iubitoare de branzeturi, imi plac in orice combinatie si marturisesc ca aceasta supa seamana mult cu cea mancate impreuna cu o trufa intr-un restaurant respectabil de la Piata Romana.
Sursa retetei este blogul: Sidy
supa de branzeturi
INGREDIENTE
200 g branza topita
100 g cascaval (innobilati-o cu Gruyere, Ementaler sau parmezan)
200 ml smantana acra de gatit
1-2 cepe galbene/albe
50 g unt
1 lingura faina
2-3 l supa de carne
ceapa verde
patrunjel verde
1/2 ardei gras rosu
sare
piper
paine si ulei de masline pentru crutoane
supa branzeturi
PREPARARE Supa de branzeturi diferite, cu crutoane
1. Curata si toaca marunt ceapa galbena si cepele verzi.
2. Ardeiul gras taie-l cubulete.
3. Topeste untul fie direct in oala de supa daca nu lipeste sau intr-o tigaie larga si soteaza ceapa pana devine sticloasa, adaugand ardeiul taiat si sotat in continuare convenabil.
4. Adauga faina, amesteca fara sa o prajesti mult ca sa nu devina rantas si stinge repede cu o cana de supa.
5. Daca ai sotat in tigaie, muta amestecul in oala de supa si adauga branza topita amestecand pana aceasta se topeste.
6. Adauga si restul de supa si fierbe-o la foc molcom timp de 20-30 minute, cat sa fiarba legumele.
7. Crutoanele eu le rumenesc la cuptor. Taie painea cubulete, stropeste cu un pulverizator cu ulei de masline si tine-le la cuptor 7-15 minute.
8. Dupa 5 minute rascoleste-le si urmareste-le pentru ca repede se pot arde.
9. Cand supa este fiarta, adauga patrunjelul verde tocat.
10. Serveste supa cu crutoane si cascaval ras presarat pe deasupra. Eu am pus doua minute farfuria sub grill ca sa se topeasca cascavalul.
Liv(e) it!
supa branzeturi
Adorabile sunt si aperitivele cu branza (click pentru reteta)

sau aperitivele cu branza condimentata (reteta aici)

Minunatul mic dejun Broccoli la cuptor, cu branză si ouă >>> reteta

Comments

  • Practic un rasfat culinar aceasta supa! Imi place mult si m-am amuzat cu descrierea ta! De exceptie si tu si preparatul!

    Laura Nechita 09/12/2013 16:15 Reply
  • A citi o reteta de-a ta e o lectura foarte placuta, iar pozele incanta orice ochi, asa de frumos imbini culorile, asa de bine stii sa aranjezi orice meniu, esti fenomenala!
    Cat despre retetele tale, sunt ADEVARATE!!!! Pupici!

    merisor 10/12/2013 9:21 Reply
    • Meri, cate laude, multumesc!
      Am pus gand rau catorva retete ADEVARATE din cartea ta de bucate.

      Food design 10/12/2013 9:34 Reply
  • Interesanta ca de fiecare data … si place naratiunea , scrie o carte … nu te-ai gandit si la asa ceva ?

    Diana 14/12/2013 11:36 Reply

Leave a Reply to Food design Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..