Biscuiti sfaramiciosi cu unt – Martha Stewart

  • on 26/11/2013
  • 261 Views
  • November 26, 2013

Rasfoiam internetul in cautare de retete – almond cookies si uite – asa am ajuns pe blogul Martei Stewart.
Mai devreme sau mai tarziu as fi incercat cu siguranta sa prepar ceva si de acolo… Cum aveam in plan sa gatesc si niste biscuiti, cu prioritate am ales pe cei cu unt.
Sarbatorile se apropie, este nevoie de ceva timp ca sa formez o colectie de prajiturele de la simplu la mai sofisticat pentru Craciun asa ca nu este prea devreme sa incep sa testez noi retete. Acesti biscuiti cu unt ii prezint in doua variante, o aceeasi reteta cu si fara nuca sau migdale (alune de padure, fructe confiate …).
Cei albi sunt cu faina alba, cei aramii cu faina 650 si migdale macinate. Ambii la fel de fragezi, sfaramiciosi, iar sarea musai de pus grunjoasa ci nu fina pentru ca acesta este specificul biscuitilor cu unt.
Cununita de zahar tos de pe margine este optionala dar, pentru Craciun, vor arata mai ca de sarbatoare, amintind de zapada.


INGREDENTE
unt nesarat – 227 g (la temperatura camerei)
Zahar farin -94g (nu se cere din cel cu amidon)
sare grunjoasa-1 + 1/2 lingurita rasa
157g – nuci macinate, migdale, alune de padure (macinate) fructe confiate
faina – 292g
zahar tos – 80g (pentru decorare)

PREPARARE
1. Se macina nuca la o granulatie medie spre fina.
2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.
3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.
4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se obtine o bila compacta. Se aplatizeaza intr-un disc de 20 cm, se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 de minute.
5. Cu 10 minute inainte de a intinde foaia se preincalzeste cuptorul gol la temperatura de 175 grade si se pregateste o tava foarte mare sau doua medii protejate cu hartie de copt.
6. Se infaineaza usor blatul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie de 6mm grosime.
7. Se decupeaza aluatul cu forma dorita (cca. 4 cm diametru).

8. Daca doriti, rotiti prin zahar tos (nu foarte grunjos) cantul biscuitilor si asezati in tava.
Nu cresc in volum mai deloc la coacere, deci nu trebuie lasata o distanta prea mare intre ei.

9. Se coc timp de 15-18 minute pana capata o culoare maro – aurie de-a lungul marginii.
Dupa primele 10 minute se intoarce tava. Eu i-am intors biscuitii pe partea cealalta pentru ca deja se rumenisera la baza si i-am mutat in treimea superioara a cuptorului.
10. Dupa ce se scot se mai lasa 5 minute in tava, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca fara sa condenseze.
Liv(e) it!

Alta reteta pe care am facut-o la Craciun: Biscuiti cu glazura de lamaie pentru Craciun – click pentru reteta

Comments

  • Sunt si eu in cautare de retete pentru Craciun. Cred ca-s tare gustosi, salvez reteta !
    Mihaela

    Mihaela 26/11/2013 14:25 Reply
    • Da, Mihaela, pana la Craciun n-o sa reusesc sa ma decid ce-o sa aleg sa prepar cu prioritate.

      Food design 26/11/2013 14:44 Reply
  • Sunt foarte buni si chiar potriviti acum pentru sarbatorile ce se apropie!

    Rocsy Ciobanu 26/11/2013 19:18 Reply
    • Chiar azi m-am uitat in Premium la niste fursecuri pe care le-ai facut tu anul trecut pentru Craciun

      Food design 27/11/2013 7:44 Reply
  • Arata grozav!

    Alina Vicu 27/11/2013 15:05 Reply
    • Alina, intrase in spamuri comentariul tau, abia acum l-am gasit. Multumesc!

      Food design 29/11/2013 10:03 Reply
  • tare buni, imi plac mult! nu am incercat cu sare grunjoasa, dar as incerca si cu unt de arahide chiar 😉 foarte faini!
    nuca o incorporezi de la inceput sau o adaugi la sfarsit?
    seara frumoasa!

    Laura Nechita 27/11/2013 17:51 Reply
  • Sunt foarte aproape de cei facuti de tine. Nuca se pune odata cu faina, am editat acum si am precizat caci omisesem. Multumesc!

    Food design 29/11/2013 9:57 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..