Food Futurotextiles Design la muzeul de arta

0-expo_futurotextilesInregistrez tardiv acest articol pentru cei care ar fi vrut sa viziteze aceasta expozitie, pentru ca s-a inchis dar, fie si asa, aveti posibilitatea sa accesati un tur virtual in slideshow-ul de la finalul articolului. Nu se permitea fotografierea cu blitz, trebuie sa aveti intelegere pentru calitatea fotografiilor.
Subiectul expozitiei a fost imbracamintea viitorului si poate va spuneti ca acest articol nu isi are locul pe un blog culinar. Ei bine, neasteptat dar, o parte a exponatelor isi au originea fibrelor intr-o materie comestibila: lapte, cafea, soia, vin, zahar extras din porumb, zaharina din sfecla sau cartof…
Expozitia TEXTILES SURPRENANTS, DESIGN & ART – FUTUROTEXTILES a fost gazduita de Muzeul National de Istorie a României si organizata de Institutul Francez din România. Proiectul Futurotextiles s-a nascut în urma avântului tehnic si cultural al orasului Lille, capitala culturala europeana în 2004.
Diversitatea  textilelor viitorului este mare, materialele sunt sofisticate, interactive, vorbim deja despre haine “inteligente”.
SONY DSC
Un pulover din fibre de lapte suna greu de crezut ca poate fi tricotat. Fibra a fost extrasa din cazeina prezenta in lapte.
SONY DSC
Un procedeu de fabricatie a fibrelor “Ingeo”, procedeu aplicat zaharului extras din porumb.
SONY DSC
Proiectul “Mabiolac”/2003 produce o revolutie bio, permitand fabricarea de fibre extrase din zaharina prezenta in sfecla, porumb, cartof, etc.
SONY DSC
Iata si o rochie din vin … divin pentru cunoscatori.
SONY DSC
Parasind putin zona Food, punctez idei practice, de design, idei creativ-revolutionare si nu in ultimul rand util medicale.
Geanta luminata la interior ca sa nu mai bajbai dupa chei.
SONY DSC
Vesmant interactiv sensibil la vibratiile sonore, va arat cum si-a schimbat culoarea dupa ce “i-am vorbit”.
interactiva
O geaca de iarna pentru copii care poate alerta parintii cand temperatura micutului scade prea mult.
Tricou inteligent cu monitorizare electronica psihologica.
Lenjerie de noapte impotriva infectiilor nacozomiale.
Costum care permite sa dormi oriunde te-ai afla si in orice pozitie (chiar si la serviciu 🙂 ), usor de transportat.
O superba rochie fotocatalitica care purifica aerul.
SONY DSC
Echipamente de protectie foarte utile, de exemplu pompierilor, care filtreaza produsele toxice.
Pulover care transmite starea sufleteasca, am zis noi ca este numai in imaginatia autoarei 🙂 , creatoare de tinute cinetice.
De la blugi, manusi, costume si pana la firul ingerului am plecat la propriu printre nori, la iesire, pe un mare ecran prin fata caruia treceai ti se proiecta imaginea si se agatau de tine nori in jurul membrelor sau capului atunci cand le miscai, deja imi pierdusem prietena undeva in stratosfera.
SONY DSC
Gulere-airbag pentru biciclisti si motociclisti.
Cute sau haine ceresti si plutitoare din pene, mochete care asigura un mediu septic si izolare fonica, cabluri fotoluminiscente utile in remorcari si deplasari dificile montane sau in mediul marin, lenjerie de corp pentru raliuri cu infrarosii care asigura un echilibru deosebit sportivului, sau o rochie din banda magnetica de casetofon, cateva exponate pe care le arat in slideshow.

Sper ca veti reusi sa va imaginati o frântura din lumea viitorului.

Article Categories:
ARTICOLE BLOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..