Pizza la metru-chilli picanta si cu branza

  • on 13/10/2013
  • 46 Views

Este o pizza care are tema “chili” ca aroma predominanta si “la metru” datorita formei. Am prevazut niste semnale iuti ca sa corelati cu tema. In jurul lor am decorat cu cate un patratel de branza topita cu centrul decupat precum steagul de la revolutie 🙂 pentru a oferi o baza bine definita rosie unui semnal verde.

Pentru copii, in varianta mai putin iute pe care o obtineti regland cantitatile de ardei, praf de chilli si piper alb din compozitie, poate fi o prezentare amuzanta pentru ca sugereaza niste soricei intrati pe jumatate in casuta lor … nu ca ar mai fi cazul sa-i ademeniti cu vreun truc ca sa manance pizza dar la o aniversare cred ca si-ar amuza prietenii cu acest preparat.
pizza la metru chilli
pizza la metru chilli
Acestea sunt schitele de lucru :):
pizza la metru chilli
pizza la metru chilli
INGREDIENTE
pentru o pizza de 15x35cm
1/2 Aluat de pizza clasic
pasta de rosii preferata-2 linguri
galbenus de ou-1
parmezan sau cascaval-150g
salam de Sibiu/alt mezel preferat-8felii
mozzarella-2bulgarasi
3 patratele de branza topita pt sandwich
masline felii-50g
ceapa rosie -1 medie
ardei rosu gras-1 mediu
ardei iute-3
marar- 1 legatura
praf chili
oregano
busuioc
piper alb

PREPARARE
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic.
Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm).
Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste la copt) il rulati pe sucitor si il transferati intr-o tava f mare tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu 1 galbenus de ou blatul, cu pensula din silicon.
Decupati cu un capac de sticla de 3cm 3 rondele din aluat si suprapuneti peste dreptunghi ca in poza. Trebuie grosime ca sa stea infipti ardeii iuti, …asa… stindard :).
Preincalziti cuptorul la 200-220grd.
Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata cu praf de chili, oregano, piper alb si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa. Pensulam toata suprafata aluatului cu amestecul de pasta de rosii.
Plasam capacele de sticla de 3cm peste buline ca sa nu acoperim/murdarim mijloacele cu umplutura.
Taiem pe jumatate 3 ardei iuti si pastram partea cu cotor iar restul taiem rondele.
Distribuim restul de carne, branza, legume si rondelele de la jumatatile de ardei iute, dupa cum ne taie inspiratia.
Radem pe razatoarea cu gauri mici cascaval sau parmezan si acoperim totul.
Scoatem capacele de plastic.
Jumatatile de ardei iute cu cotor ii infigem in aluat in mijlocul pastilelor aratate.
Dam la cuptor pt 15-20 minute la 200-220grd.
Intre timp tocam marunt, doar frunze de marar fara tulpinite.
Cu capacele alea de sticla, decupam centrul feliilor de branza feliata patratel.

DECOR
Dupa 15-20 min scoatem tava.
Presarati cu marar tocat suprafata evitand zona ardeiului ca sa ramana centrul rosu.
Plasati foile de branza topita gaurite ca un guler in jurul ardeiului calcand pe langa pastila din aluat.
Mai dati la cuptor pentru 5 minute.
Se portioneaza in 3, fiecare portie avand cate un ardei tantos in centru.
Food design protejat de L8/1996 – drept de autor.
Liv(e) it!
pizza la metru chilli

Comments

  • un festival dedicat unui singur fel de mancare… e o nebunie ce ai facut tu aici 😛
    execptionale retete si pizaa, cum arata… vai doamne …

    amintiridinbucatarie 14/10/2013 10:29 Reply
  • Cat de bine arataaaaaaaaaaa….si tu stii ca mie imi plac retetele hot !
    Mai ai vreo bucatica pentru degustare ???
    Excelenta !

    Toncean Sidonia 15/10/2013 8:53 Reply
  • Da’ ce bine arata!
    O zi buna!

    DiaMar bucataria galbena 16/10/2013 13:13 Reply
  • Draga mea,m-ai facut de comanda cu toate pizzele!!imi plac la nebunie,as manca zilnic asa ceva,bravo!!

    Lubita 18/10/2013 18:42 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..